RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

​Погода на вихідних може наробити лиха: синоптик розповіла про небезпеку

Синоптики попереджають, що вітряна погода на вихідних може накоїти лиха. Пориви вітру можуть досягати 20 метрів секунду, на заході - 30-ти.

Про це повідомила "Апострофу" синоптик Укргідрометцентру Наталія Птуха.

Фахівець наголосила, що 19 грудня з північного заходу пройде потужний атмосферний фронт, пов'язаний із циклоном на північному сході від території України. Його супроводжуватимуть сильні пориви вітру.

"Ось його фронтальна система і переміщатиметься, починаючи з північно-західних областей і протягом дня зміщуватиметься на північ. Це буде супроводжуватися поривами вітру 15-20 метрів за секунду, а в Карпатах може бути навіть 25-30 метрів за секунду", - уточнила синоптик.

Зазвичай при шквальному вітрі до 20 метрів за секунду Державна служба з надзвичайних ситуацій оголошує І рівень небезпечності, адже за таких умов можуть, зокрема, падати дерева та ламатися гілля. Це може привести до створення небезпечних для здоров'я людини ситуацій.

У таких випадках радять триматися подалі від рекламних щитів, ліній електропередачі, дерев, а також конструкцій будівель, які можуть зірватися через сильний вітер.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що рятувальники оголосили третій рівень снiголавинної небезпеки на 18-19 грудня у зв’язку зi снiгопадами та хуртовинами у горах Iвано-Франкiвської, Львівської та на високогiр’ї Закарпатської областi.