RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

В Україні випав сніг незвичайного кольору: українці б'ють на сполох, фото

На Івано-Франківщині випав чорний сніг, який налякав користувачів соцмереж. Місцеві жителі звинувачують Бурштинську ТЕС.

Про це пише “РБК-Україна”.

"Та це просто жах якийсь! Сьогодні сніг ще чорніший! Що з нами роблять? А ми мовчимо? Чи ми так звикли до цього, що навіть не помічаємо?" – написали жителі Галича під знімками незвичайного снігу.

З чуток, причиною дивних опадів стали речовини, що викидає в атмосферу Бурштинська ТЕС.

На самій теплоелектростанції свою причетність до незвичайного природного явища заперечують та кажуть, що станція працює у штатному режимі.

"Повідомляємо, що за останній період технологічних порушень на Бурштинській ТЕС не було. Станція працює у штатному режимі. Працює до 10 енергоблоків. Усі енергоблоки Бурштинської ТЕС обладнано електрофільтрами та на них працюють системи очищення димових газів. Ми стежимо за тим, щоб викиди не перевищували нормативних значень", – повідомила пресслужба ТЕС.

Представники Управління Держпродспоживслужби та Управління екології в Івано-Франківській області відібрали проби забрудненого снігу у центральній частині Галича та пообіцяли про результати повідомити пізніше.

Зазначимо, що на Бурштинській ТЕС нерідко трапляються позаштатні ситуації. Так, наприкінці листопада там стався вибух із загорянням, а в серпні пожежа в котлотурбінному цеху блоку №3.