RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Поки до лікаря потрапиш, можна ласти склеїти: реакція мережі на заборону продажу антибіотиків

Міністерство охорони здоров'я заявило, що тепер українцям можна буде купувати антибіотики лише за електронним рецептом. Ця заява викликала резонанс у соцмережах, люди не згодні з таким рішенням і бояться, що це лише посилить корупцію.

Як діляться своєю думкою користувачі соцмереж, електронна система охорони здоров'я часто працює несправно. Також люди скаржаться на те, що люди похилого віку зазнають ще більших труднощів в отриманні рецептів.

"Збільшиться корупція на тлі рецептів. Лікарі скудно їх виписуватимуть, вичавлюючи з хворого хабар. Не за нашої медицини! Умисно добивають людей. Виживуть тільки не хворі". - "Буде класно, захворів, до лікаря поки зможеш записатися, то можна померти". - "Правильно написали, це все добре, але не за української медицини, таке враження що навмисно робити корупцію, доведеться давати хабарі за рецепти, хай би так бралися контролювати контрабанди, а то останній раз що не купи, а толку повний 0, підробок більше, ніж справжніх ліків, купуєш і на собі тестуєш". - "Поки потрапиш до сімейного (лікаря), можна склеїти ласти". - "Наразі смертність значно зросте", - коментують нововведення українці.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Верховна Рада проголосувала за виділення 300 мільйонів гривень на закупівлю ліків для лікування спинальної м'язової атрофії.