RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

В Україні вводять накопичувальні пенсії: як працюватиме система

Верховна Рада планує до кінця поточного або на початку 2022 року розпочати наступний етап пенсійної реформи, який передбачає другий рівень обов’язкових пенсійних накопичень громадян. Мова йде про законопроект №2683 "Про загальнообов'язкове накопичувальне пенсійне забезпечення".

Міністр соціальної політики Марина Лазебна розповіла в інтерв'ю "Супільному" про те, як працюватиме цей закон і вся накопичувальна система загалом.

Так, за словами Лазебної, у цьому законі мова йде про те, що у кожної офіційно працевлаштованої особи з'являється особистий накопичувальний пенсійний рахунок. Держава буде переводити частину податків громадянина у вигляді внесків на цей рахунок. Водночас роботодавець, який платитиме за свого співробітника ЄСВ, теж спрямовуватиме на цей рахунок деякі відрахування. При цьому кожна людина матиме змогу добровільно брати участь у формуванні своїх накопичувальних рахунків.

"Ми хочемо, щоб держава стимулювала людей і давала додаткові бонуси. Якщо працівник добровільно сплачує, то держава допомагає формувати йому добровільні внески. Це – основа", – пояснює Лазебна.

"Ці кошти не будуть просто лежати на рахунках, вони мають працювати. Це буде певний інвестиційний ресурс, який вкладатиметься в економіку країни, і має бути дохідність цих коштів і вона повинна бути не меншою за інфляцію в цій країні", - додала вона.

Раніше ми також повідомляли про те, кого першим торкнеться впровадження накопичувальної пенсійної системи в Україні.