RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Виплата "Вовиної тисячі": у Кабміні пояснили нюанси її використання

Було 19 грудня, а це означає, що програма "єПідтримка" була офіційно запущена, і громадяни вже можуть скористатися обіцяною "Вовиною тисячею".

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль нагадав у Facebook, які нюанси використання цих коштів.

"Програма єПідтримка офіційно стартувала. Тепер усі повністю щеплені особи можуть подати заявку через додаток "Дія" на виплату 1000 грн, попередньо оформивши віртуальну картку у банку-партнера", - заявив голова Кабміну.

Також він додав, що дана ініціатива президента Зеленського націлена на те, щоб підтримати український бізнес, який дуже постраждав через пандемію та карантинні обмеження. При цьому Шмигаль нагадав, що ці гроші можна витратити лише на певні послуги.

"Ініціатива Президента покликана підтримати бізнес, який найбільше постраждав від пандемії. Витратити кошти можна лише на певний перелік послуг: на квитки в кіно, театр, музей, на внутрішні подорожі залізницею або літаком, на похід до спортзалу чи придбання книг. учасники пілотного проекту могли протестувати програму. Було подано понад 1,2 млн заявок на виплат, а загалом на участь записалося 3,2 млн українців", - нагадав Шмигаль.

Раніше ми повідомляли, що деякі українці зіткнулися з проблемою, коли намагалися оформити виплату 1000 гривень за вакцинацію через "Дію".