RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

В Україні похолодає майже вдвічі: синоптик дав "морозний" прогноз на тиждень

Після зимового сонцестояння, 21-22 грудня, синоптики прогнозують сильне похолодання. Нічні температури становитимуть -10...-15 градусів, вдень очікується -3...-8.

Про це повідомив начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

Ініціатором похолодання він назвав активний і глибокий циклон Neo, що просувається на Середню Волгу, який розгорне повітряні течії на північно-східні та холодне континентальне повітря зі швидкоплинними зарядами снігу витіснять тепло Атлантики. В результаті середньодобова температура знизиться до -8... -9 градусів, що на 5-6 градусів нижче звичайного.

До того ж із заходу посилиться вплив антициклону із потужним радіаційним охолодженням, що призведе до поривчастого вітру. За словами синоптика, відчуття холоду збільшиться майже вдвічі. Також Постригань попередив про ожеледицю на дорогах.

За попереднім прогнозом, у суботу, 25 грудня, холод буде витіснено на схід черговим атлантичним циклоном, який принесе потепління. Таким чином, сильні морози протримаються в Україні недовго.

Вночі піде сніг, при цьому температура становитиме -2...-7 градусів, а вже вдень мокрий сніг місцями переходитиме в дощ, температура коливатиметься від -2 до +3 градусів. За словами метеоролога, умови для небезпечних погодних явищ будуть ідеальними.

Раніше ми попередили про несприятливу погоду у вихідні та закликали бути обережними через ожеледицю на дорогах та тротуарах.