RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Карпати готують туристам насичену "погодну програму": прогноз на найближчі дні

Цього тижня синоптики обіцяють туристам у Карпатах насичену "погодну програму". 23-25 грудня ртутні стовпчики не зможуть "всидіти на місці", а з 26 грудня очікуються опади у вигляді мокрого снігу та дощу. Оголошено 3 рівень сніголавинної небезпеки.

Про це свідчать дані метеорологічного інтернет-ресурсу Sinoptik.ua.

Погода на Драгобраті

Морози -19… -20 °С, які зараз стоять на Драгобраті , збережуться до 23–24 грудня. На католицьке Різдво повітря раптово прогріється до нуля, також очікуються дощі та дрібний сніг. Синоптики обіцяють похмуру та вітряну погоду, 27–28 грудня пориви сягатимуть 23–24 м/с. Наразі висота снігового покриву становить близько 140 см.

Погода в Буковелі

Свого максимуму морози у горах Івано-Франківської області досягнуть у четвер: 23 грудня термометри покажуть від -10 до -20 °С. Але вже за два дні очікується стрімке потепління до +2…-4 °С, а 29–30 грудня температура коливатиметься близько нуля. З 24 грудня погода у горах буде похмурою, метеорологи обіцяють дрібний сніг із дощем та пориви вітру до 20 м/с. Варто зазначити, що лижникам та сноубордистам прогноз не додає оптимізму. Наразі висота снігового покриву у Буковелі становить близько 59 см.

Погода в Славському

Як і на інших гірськолижних курортах, у Стрийському районі до 23-24 грудня утримаються морози: -16... -17 ° С вночі та -8... -9 ° С вдень. 25–26 грудня ртутні стовпчики підстрибнуть до +2… +4°С, потепління супроводжуватимуть сніг із дощем. Опади продовжаться щонайменше до 30 грудня, з невеликими перервами у вигляді похмурої, але сухої погоди.

В цілому, погода в Карпатах в найближчий тиждень далека від ідеалу туристів, які віддають перевагу активному гірськолижному відпочинку. Через морози та сильні опади катання на лижах або борді може викликати труднощі, особливо у спортсменів-початківців. Проте жодні погодні умови не зіпсують неймовірну красу карпатських краєвидів та гостинність місцевих мешканців!

Раніше ми писали, що в Україні під Новий рік подекуди насипле снігу до 60 сантиметрів. Найсильніша хуртовина очікується у північних регіонах країни.