RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Українці отримають у грудні рекордну зарплатню: що відбувається

У грудні громадянам України різко перерахують розмір середньої заробітної плати, внаслідок чого вона зросте на 15%. Такий "зліт" пов'язаний із річними преміями та 13-ою зарплатою, яка традиційно враховується при розрахунку середньої зарплати по країні.

Про це повідомили в одному із матеріалів видання OBOZREVATEL.

У попередні два роки подібні "стрибки" розміру середньої зарплати завжди спостерігалися приблизно в один і той самий час – у грудні. Тут необхідно враховувати те що, що статистика показує зарплату з загального фонду оплати праці. Іншими словами, всі кошти, які платять українцям, ділять на кількість співробітників. Ця сума включає всі премії та інші "бонуси".

Проте цього року додається й підвищення мінімальної заробітної плати в Україні. Нагадаємо, що з 1 грудня 2021 року її розмір сягнув 6500 гривень. У зв'язку з цим, за прогнозами експертів, показники середніх зарплат будуть суттєво вищими, ніж за період з жовтня по листопад.

Держстат ще не публікував дані за листопад, але в жовтні розмір середньої заробітної платні в Україні склав 14045 гривень. У грудні середня зарплата, як завжди, зросте приблизно на 15%.

Раніше ми також повідомляли про те, що в Україні зростуть зарплати освітян.