RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Коли українки мають стати на військовий облік: відповідь Міноборони

У Міністерстві оборони України озвучили крайню дату терміну взяття жінок на військовий облік у територіальних центрах комплектації та соціальної підтримки (військкомати).

Про це з посиланням на пряму трансляцію на Апостроф TV повідомляє сайт "Апостроф".

Як повідомив начальник управління персоналу штабу командування Сухопутних військ Збройних сил України Роман Горбач, керівний склад ЗСУ ухвалив рішення щодо реалізації взяття на військовий облік військовозобов'язаних жінок. Крім того, визначено терміни – до кінця 2022 року.

"До кінця 2022 року жоден керівник підприємства, установи, організації, де працюють жінки, які мають стати на військовий облік, а також самі жінки, які мають ставати на військовий облік, доти однозначно не притягуватимуться до жодної відповідальності, - заявив Горбач.

За його словами, метою цієї роботи є приведення обліку ”людських ресурсів” до вимог чинного законодавства.

"В результаті ми матимемо чітку кількісну цифру, чітке уявлення про наявні дефіцитні військово-облікові спеціальності, які, у разі потреби, у майбутньому можуть бути використані надалі для оборони нашої держави", - сказав Горбач.

Нагадаємо, з 17 грудня в Україні діють нові правила щодо військового обліку – вони стосуються жінок, для яких розширений перелік професій, що передбачає наявність військового квитка чи іншого документа про військовий облік.