RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Як отримати "Вовину тисячу", якщо немає рахунку в банку: пояснення влади

Українцям почали виплачувати гроші за вакцинацію у рамках сервісу "єПідтримка". Отримати 1000 гривень зможуть навіть ті, хто не має банківського рахунку.

Про це йдеться у ролику на YouTube-каналі "Дія".

Тим, хто не має податкового номера та банківського рахунку, отримання грошей за вакцинацію доведеться почекати.

"До третього кварталу 2022 року уряд України планує ввести інші способи подання заяви на отримання "єПідтримки", - пояснили в "Дії".

Водночас послуга не реалізована на порталі "Дія" тому, що підтвердженням того, що людина пройшла повний курс вакцинації від коронавірусу, є саме ковід-сертифікат у мобільному додатку "Дія". Крім того, інтеграція з банками дозволяє автоматично підтягнути номер рахунку, що є безпечнішим.

На даний момент у програмі беруть участь шість банків. Це ті банки, які технічно готові відкривати спеціальні рахунки та зараховувати туди гроші "єПідтримки".

"Але в майбутньому кількість банків збільшуватиметься залежно від того, коли вони будуть готові приєднатися", - уточнюється у ролику.

Раніше "Апостроф" публікував покрокову інструкцію та розповідав, як українцям оформити виплату 1000 гривень за проходження повного курсу вакцинації.