RU  UA

​Повалені дерева, райони без світла та ожеледиця: в Україні погіршилася погода

Повалені дерева, ожеледиця на дорогах та райони без світла і опалення. В Україні різко погіршилась погода. На територію країни зайшов потужний циклон, який спричинив штормовий вітер, хуртовину і снігопади. На півдні та сході оголосили помаранчевий рівень небезпеки.

Про це йдеться у випуску Апостроф News на Апостроф TV.

Повалені дерева та аварійна ситуація на дорогах у Миколаїві. Громадський транспорт їздить із затримкою, а місцеві служби таксі підняли ціни на 30%. Частина міста залишилася без електрики. В одному з районів навіть вимкнули опалення, а в іншому немає води.

А тим часом у Херсоні пройшов крижаний дощ. Комунальники не встигають посипати сіллю тротуари та вулиці спальних районів. Через обледеніння тролейбуси та автобуси не вийшли вчасно на маршрут. Синоптики прогнозують на Херсонщині ще сильніше похолодання.

“За нашими прогнозами вже після 16 години 28 грудня температура повітря поступово почне знижуватись і в найближчі три доби буде триматись в межах 3-8 градусів морозу. Лише на Новий рік температура повітря може знову повернутись до позитивних позначок. Це означає, що у нас з вами і у наших комунальних служб, є дуже мало часу для того, щоб зібрати з тротуарів і проїзної частини залишки снігу та льоду, і зробити їх придатними для пересування в наступні морозні дні”, – розповідає начальник Херсонського обласного гідрометцентру Юрій Кіріяк.

Тим часом в Одеській області через ожеледицю фура злетіла на узбіччя, а ще один водій вантажівки не впорався з керуванням і його машину розвернуло поперек дороги.

Рух ускладнений і в Дніпрі. По всьому місті затори через снігопад, автіки розтягнулись на 10 кілометрів. Люди виходять із транспорту та йдуть пішки.

Натомість у Запорізькій області рятувальники витягують із заметів легковики та вантажівки. У сніговий полон потрапила і швидка. Надзвичайники повідомляють, що за сьогодні врятували 11 людей.

Через погодні умови по всій країні деякі міжміські потяги курсують із затримками. "Укрзалізниця" просить пасажирів слідкувати за новинами.

Натомість рятувальники просять людей у ці дні не вирушати в гори. Третій рівень сніголавинної небезпеки оголосили у Карпатах. Негода зачепила Івано-Франківську та Закарпатську області. Такий прогноз дають і на завтра.

Помаранчевий рівень небезпеки також оголосили на півдні та сході країни. До кінця доби в Запорізькій, Донецькій областях, в портах Маріуполя і Бердянська очікуються сніг та ожеледиця.

Раніше синоптики прогнозували, що цього тижня в Україну повернуться сильні морози, місцями до -10 -16 градусів. Ближче до Нового року потеплішає, а потім температура знову опуститься.