RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

9 травня

8 травня

7 травня

Всі новини

Дніпровського кримінального авторитета Сергія Олійника "Умку" відпустили з СІЗО - ЗМІ

Через загрозу національній безпеці України внаслідок поширення в регіоні кримінального впливу на Дніпропетровщині у 2020 році провели спецоперацію із затримання кримінальних авторитетів. Тоді схопили "вора в законі", керманича "Східного клану" Сергія Олійника на прізвисько "Умка". Та згодом авторитета відпустили.

Про це повідомляє канал "Днепр Сити" із посиланням на лист оперативних працівників каналу "ДНК".

Правоохоронці звернулись до журналістів для оприлюднення здобутих ними фактів. Оперативники повідомили: голова Східного клану злочинців є правою рукою відомого в Україні авторитета Петровського (Наріка). За інформацією у ЗМІ, саме з подачі "Наріка" ще у середині 90-х Олійника "коронували" в Санкт-Петербурзі. Після реформи української поліції правоохоронці взялись протидіяти розповсюдженню впливу криміналітету, тобто боротися із організованою злочинністю.

У Дніпрі було організовано спецоперацію, до якої залучили найкращі сили оперативників.

"Були залучені 250 співробітників органів, управління стратегічних розслідувань, слідчого управління ГУНП, батальйона поліції особливого призначення міста. У загальній кількості було проведено 43 санкціонованих обшуки за місцями проживання. За результатами проведення спецоперації затримали "смотрящих"…", - йдеться в довідці оперативників.

Серед затриманих був і Сергій Олійник – "Умка". Він потрапив під санкції СНБО.

Сергій Олійник

Подальші події збентежили учасників гучних затримань. Кіровський районний суд Дніпра не дозволив взяти під варту дружину "Умки", яку підозрювали у розповсюдженні кримінального впливу. А потім Апеляційний суд столиці залишив і самого Сергія Олійника під домашнім арештом, повідомляють правоохоронці.