RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

"Укрзалізниця" запускає 2-поверховий потяг із Києва до Львова: фото

Державне акціонерне товариство "Укрзалізниця" запускає двоповерховий потяг Skoda - він курсуватиме між Києвом та Львовом.

Про це повідомляє "Апостроф" із посиланням на прес-службу відомства.

Потяг слідуватиме за маршрутом №747: він вирушатиме з Києва о 16:41 і прибуватиме до Львова о 00:45. По дорозі поїзд буде зупинятися на станціях Вінниця, Хмельницький, Тернопіль та інших. Перший рейс відбудеться 30 грудня.

Двоповерховий 6-вагонний електропоїзд чеського виробництва Skoda був випущений 2012 року - у лютому року, що минає, "Укрзалізниця" почала проводити його ремонт. Роботи проходили на Київському електровагоноремонтному заводі – вони завершилися впродовж 11 місяців.

Потяг обладнаний розетками з USB-роз’ємами для кожного пасажира, сповивальними столиками в головних вагонах, пандусами та місцями для перевезення людей з інвалідністю, тримачами для велосипедів, системами відеоспостереження, кондиціювання, вентиляції, пожежної сигналізації та пожежогасіння, вакуумними туалетами.

Фото: portal.lviv.ua

У рамках презентації оновленого електропоїзда буде також представлена партія нових пасажирських СВ-вагонів 2021 року виробництва, що були замовлені за кошти державного бюджету в цьому році. З нових вагонів цієї та попередньої партії сформовано склад поїзда №229 Київ — Ужгород, квитки на який вже у продажу, зазначають в "Укрзалізниці".

Раніше ми повідомляли, що "Укрзалізниця" запустила "Буковельський експрес" до відомих туристичних місцях Українських Карпат.