RU  UA  EN

Четвер, 23 травня
  • НБУ:USD 39.60
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.60
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 травня

Всі новини

В Україні змінять механізм виплати соцдопомоги: куди треба звертатися

В Україні буде змінено механізм виплати соціальної допомоги громадянам – гроші надходитимуть через громади.

Про це у своїй авторській колонці на сайті "Інтерфакс-Україна" повідомила міністр соціальної політики Марина Лазебна.

За словами очільниці відомства, в усьому світі працює подвійний механізм соціального захисту – не дати впасти і допомогти впевнено стати на ноги. Вона зазначає, що в Україні три десятиліття виплат, що не супроводжувались послугами, серед іншого призвели до таких явищ як утриманські настрої, використання людей на неофіційному ринку праці.

"Ми повністю змінюємо філософію надання соціальної допомоги, і нарешті збалансовуємо виплати послугами. Люди будуть отримувати не лише адресні грошові виплати від держави, а й послуги за місцем проживання, які допоможуть їм не потрапляти до складних життєвих ситуацій або швидко виходити з них. Таким чином, ми як суспільство не лише фінансуватимемо ліквідацію наслідків соціальних негараздів, але інвестуватимемо у їх попередження, що більш ефективно", - пише Лазебна.

Як зазначає міністр сьогодні центром соціальної роботи та надання соціальних послуг стала громада. Міністерство соціальної політики визначає державні стандарти соціальних послуг, пропонує громадам інструменти та алгоритми дій.

"Саме на рівні громади можна зробити допомогу адресною та дієвою, на ранніх стадіях виявити соціальні проблеми, точно оцінити потреби родини та надати індивідуальну допомогу, яка зробить родину спроможною вирішувати такі проблеми в подальшому", - підкреслила очільниця Мінсоцполітики.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що влада назвала причини, за якими українців можуть позбавити пенсійних виплат, і розповіла, як потім їх відновити.