RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Гроші отримаємо вже наступного року: що робити тим, хто не встиг оформити "Вовину тисячу"

В Україні завершився перший етап реєстрації на отримання "Вовиної тисячі", тобто ініційованої владою виплати 1000 грн за повний курс вакцинації від COVID-19.

Ті, хто до кінця доби 29 грудня встиг подати документи на "єПідтримку" через мобільний додаток "Дія", мають отримати віртуальні гроші до 31 грудня, решті доведеться чекати другого етапу виплат, який випаде на 2022 рік.

Тим, хто не має податкового номера та банківського рахунку, отримання грошей за вакцинацію виплати відкладається. До III кварталу 2022 року (тобто 1 липня) уряд України планує запровадити інші способи подання заяви на отримання "єПідтримки". Влада має намір значно збільшити кількість банків-учасників програми з нинішніх шести до десятків.

Нагадаємо, на сьогодні відомо, що програма "єПідтримка" триватиме рік - до 18 грудня 2022 року і реалізовуватиметься у кілька етапів. На першому можна було отримати через додаток "Дія. На другому етапі, який планується на III-IV квартали 2022 року, буде розроблено альтернативний офлайн-механізм, щоб люди, які не мають смартфонів, також змогли безперешкодно отримати свої виплати. При цьому розглядається можливість видачі фізичних банківських карток.