RU  UA  EN

Понеділок, 27 травня
  • НБУ:USD 40.02
  • НБУ:EUR 43.20
НБУ:USD  40.02
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 травня

Всі новини

На Новий рік українцям пообіцяли погодний сюрприз: прогноз синоптика

Український метеоролог та блогер Наталія Діденко озвучила прогноз погоди в країні на 31 грудня 2021 року та 1 січня 2022 року.

Про це вона повідомила на своїй сторінці у Facebook.

За прогнозом Діденко, 31 грудня на сході України буде холодно - температура повітря вночі -6..-11 , вдень -1..-6 ℃. Сніг випадатиме швидше в другій половині дня та ввечері.

На заході України температура повітря вночі становитиме близько 0 ℃, а вдень - +1..+6 ℃, йтиме дощ та мокрий сніг. На півдні країни вночі та вдень буде сухо - вранці можна буде побачити сонце. Вдень йтиме незначний мокрий сніг, температура повітря становитиме від -2 до +4 ℃.

У центральній частині України йтиме мокрий сніг, місцями можливий дощ. На Вінниччині температура повітря складе +3 ℃, а на Дніпропетровщині - +4 ℃.

"Північну частину України вночі ще поморозить трохи -3-8 градусів. А вдень – відлига, хіба ще на Сумщині до -2-4 градусів. Сніг та мокрий сніг, переважно, вночі та вранці, вдень без істотних опадів", - пише Діденко.

А вже вночі 1 січня буде легкий мороз, від 0 до -5° C, на дорогах можлива ожеледь. Вдень потеплішає до нуля; вночі та вранці істотних опадів не буде, вдень йтиме мокрий сніг та дощ, також буде вітряно.

На заході України вночі буде +1..+4° C, а вдень - +4..+8° C, також буде дощ. На півдні країни також дощі, вдень температура повітря прогріється до +4..+9 ℃.

У центрі України температура повітря вночі становитиме близько нуля, а вдень - +1..+5.. ℃. Місцями йтиме дощ та мокрий сніг. У північних областях у новорічну ніч йтиме дощ, температура повітря становитиме близько нуля; вдень - +1..+6 ℃.

У Києві 31 грудня вночі та вранці мокрий сніг, можливий періодично дощ; температура повітря становитиме до -5 ℃. Вдень стовпчик термометра зміниться до -1... +1 ℃. Серйозних опадів не очікується, проте на дорогах буде слизько.

1 січня у Києві вночі близько нуля, переважно дощ. Вдень потеплішає до +3+6 градусів, місцями слабкий дощ, сильний вітер.

"Характерною особливістю першого дня нового року в Україні буде сильний штормовий вітер північно-західного напрямку", - пише Діденко.

Фото: FB Наталія Діденко

Раніше в Укргідрометцентрі повідомляли, що 30 грудня на більшій частині України очікується потепління, в окремих регіонах країни температура наблизиться до плюсової позначки. Проте вже у перші дні нового року повернуться морози.