RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

В Україні монету номіналом у 2 гривні продали за 50 тисяч – вона дуже унікальна: фото

В Україні рідкісну монету 1996 року випуску номіналом у 2 гривні, вдалося продати за 50 тисяч.

Про це повідомляється на Violity – майданчику для продажу та купівлі ексклюзивних предметів колекціонування, де і було виставлено лот.

Зовні монета відрізняється від тих, якими українці користуються зараз. Вона виготовлена з латуні, на ній зображені інші монети різного номіналу (1, 2, 5, 25, 50 копійок та 1 гривня).

За словами продавця, така монета вийшла тиражем лише у 8 штук і була одразу викуплена ним із монетного двору. Вона знаходилася в оригінальній упаковці, у місцях зіткнення з плівкою було невелике окиснення, стан монети продавець оцінює як відмінний.

“Одна з найрідкісніших монет України! Відсутня у каталозі Коломійця. Лежить у моїй колекції з 1996 року, прямо з монетного двору! Пробний латунний (без нікелевого покриття!) екземпляр в експериментальній (на момент карбування) упаковці. За моїми даними, тираж 8 штук” , - написав він.

Оскільки монету вирішили не випускати у широке виробництво, через 25 років її вартість значно зросла і досягла десятків тисяч гривень.

Лот вдалося продати за вказаною ціною – 50 тисяч гривень. Проте охочих купити унікальну монету було 44 особи. Цілком можливо, при підвищенні максимальної ставки, ексклюзив купили б і дорожче.

Раніше ми писали в Україні за незвичну монету дають десятки тисяч.