RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Три країни Європи змінили правила в'їзду для українців: які документи потрібні

Три європейські країни – Великобританія, Іспанія та Сербія – змінили вимоги в'їзду на свою територію для громадян України.

Про це повідомляє "Апостроф".

Великобританія

Усі, хто прибуває до Великобританії, незважаючи на свій статус вакцинації, повинні надати негативний результат тестування на COVID-19 (ПЛР або ЛФД), що був зроблений не більше, ніж за 48 годин до перетину кордону Великобританії. Також необхідно зробити після прибуття ПЛР-тест на COVID-19 впродовж 2 днів і перебувати на самоізоляції до отримання негативного результату.

З 11 жовтня 2021 року сертифікати про вакцинацію, видані в Україні, визнаються у Великій Британії. Варто звернути увагу на те, що Англія визнає вакцинацію повним курсом з використанням наступних вакцин: Oxford/AstraZeneca, Pfizer BioNTech, Moderna, Janssen, Sinovac-CoronaVac, Sinopharm Beijing, Covaxin.

Туристи з України, які мають сертифікат про повну вакцинацію, звільняються від вимог проходження тесту на COVID-19 на 8-ий день. Проте діють наступні вимоги:

  • надати негативний результат тестування на COVID-19 (ПЛР тест, LAMP, антиген), зробленого не більше ніж за 48 годин до перетину кордону;
  • забронювати та сплатити до прибуття в країну проходження тесту на COVID-19 на 2-ий день перебування в Англії;
  • перебувати на самоізоляції до отримання негативного результату ПЦР-тесту на COVID-19;
  • заповнити перед приїздом до Великобританії онлайн форму контактних даних та номер бронювання тесту на COVID-19, який потрібно зробити впродовж 2 днів після прибуття до країни.

При цьому необхідно пройти повний курс вакцинації щонайменше за 14 днів до прибуття до Англії. Необхідно мати на руках підтвердження органу охорони здоров'я щодо проходження повного курсу вакцинації, який повинен включати відомості: ім'я та прізвище; дата народження; виробник вакцин; дата вакцинації для кожної дози; країна чи територія, де видано сертифікат вакцинації. З повною інформацією можна ознайомитись тут.

Іспанія

Починаючи з 01 лютого 2022 року для в'їзду до Іспанії, необхідно пред'явити сертифікат про вакцинацію, виданий компетентними органами країни походження після 14 днів з моменту дати останньої дози повного курсу вакцинації, в той час як термін після дати останньої дози не повинен перевищувати 270 днів. Після цього сертифікат повинен містити інформацію про наявність "бустерної" дози.

Відповідно до спеціального наказу МВС Іспанії, який набув чинності 22 листопада, Україну виключили з переліку країн, на резидентів яких не поширюються загальні обмеження щодо в'їзду до Іспанії. Відповідно, починаючи з 22 листопада, дозволяється в'їзд до Іспанії з України тим громадянам України, які пройшли повний курс вакцинації із застосуванням препарату, що був визнаний ВООЗ. Діти до 12 років можуть в'їжджати без довідки про вакцинацію у супроводі батьків, які мають сертифікат про вакцинацію.

З повною інформацією можна ознайомитись тут.

Сербія

З 17 листопада 2021 року громадяни України зможуть в'їжджати до Сербії на умовах фактичного взаємного визнання вакцинації. Детально про правила в'їзду в Сербію можна ознайомитись, перейшовши за посиланням.

Раніше ми повідомляли, що Чорногорія встановила нові жорсткі вимоги для перетину країни, а у Греції впровадили обмеження через сплеск зараження COVID-19.