RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Віддали життя за Україну: фото та історії українських бійців, які загинули на Донбасі у грудні

У грудні минулого року, 2021 року, на Донбасі не було спокійно - від рук гібридних військ РФ гинули бійці Збройних сил України.

"Апостроф" із посиланням на інтернет-видання "Новинарня" розповідає біографію деяких захисників нашої країни.

Валерій Геровкін

Фото: "Новинарня"

Народився 21 липня 1999 року у Краматорську Донецької області. Закінчив школу, потім технологічний технікум за спеціальністю "електрик". Він виріс у сім'ї протестантського священика – пастора Церкви Христа Спасителя Євгена Геровкіна. За словами одного з колег отця у Краматорську, хлопець брав участь у різноманітних церковних заходах.

Рішення йти воювати Геровкін прийняв самостійно - у вересні 2020 року він вступив до лав Збройних сил України, воював у складі 93-ї механізованої бригади "Холодний Яр" в якості гранатометника.

Позивний Геровкіна - "Гера". Зазначається, що він регулярно займався спортом, тренувався навіть на фронті. Він мав кохану дівчину на ім'я Олександра - з нею він збирався створити сім'ю, але не зміг. 1 грудня 2021 року Геровкіна вбив ворожий снайпер: це сталося на спостережному посту поблизу Новотроїцького.

Провести 22-річного бійця в останню путь прийшли сотні краматорчан. Однокласники, вчителі, побратими, інші військовослужбовці, волонтери, добровольці, представники обласної, районної та міської влади, релігійних громад міста.

Станіслав Запорожець

Фото: "Новинарня"

Народився у місті Лисичанськ Луганської області, мав псевдоніми "Румун" та "Зеп". З 2019 року служив у 74-му окремому розвідувальному батальйоні Збройних сил України у званні старшого солдата.

Загинув 16 грудня у районі села Павлопіль Волноваського району – його також убив ворожий снайпер. Похований у місті Новодружеськ Луганської області – у нього залишилися мати та молодший брат.

Раніше ми повідомляли, що 31 грудня в результаті ворожих обстрілів на Донбасі загинув український військовий.