RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Літак-гігант "Мрія" посадили майже у нульову видимість: неймовірне відео

У мережі є вражаюче відео, літак Ан-225 "Мрія" приземлився майже в нульовій видимості.

Ролик зняв командир екіпажу найбільшого у світі літака Дмитра Антонова, він опублікував його на своїй сторінці у Facebook.

Можна побачити приземлення "Мрії" в австрійському аеропорту Лінц, що авіалайнер летів зі Стамбула.

"У нас коротка стоянка в Стамбулі. Виконуємо заправку і летимо в Лінц. Там на нас чекає дуже "цікава погода". Очікується посадка при мінімумі погоди. Такі посадки це випробування для екіпажу та літака. Усі члени екіпажу повинні працювати злагоджено, а системи літака - бездоганно. Наші екіпажі регулярно проходять тренажі та перевірки, тому для нас це звичайна робота. Сподіваюся, вам буде цікаво. Не переживайте за скло - відео знято до заміни скла", - Антонов підписав відео.

Приземлення у погану погоду можливі, якщо необхідне обладнання мають смуга аеропорту та літак, а екіпаж добре навчений таким приземленням.

Радіонавігаційне обладнання смуги відправляє сигнали в літак і дозволяє пілотам направити повітряне судно в потрібному напрямку при нульовій видимості.

Раніше "Апостроф" писав, що 8 найсильніших спортсменів України побили світовий рекорд з перетягування літака АН 225 Мрія.