RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

​Російські окупанти блокують на Донбасі майже всі КПВВ

Російські окупанти продовжують надалі блокувати рух на пунктах пропуску на сході України. Йдеться про п'ять із семи дорожніх коридорів.

Про це повідомляє пресцентр Міністерства внутрішніх справ.

Зазначається, що з українського боку відкриті усі контрольні пункти в'їзду/виїзду для пропуску через лінію розмежування, згідно з рішенням Командувача операції Об’єднаних сил. Вони працюють щоденно з 08-ї до 16-ї години.

Тоді як з боку російських окупантів відкриті для пропуску лише два КПВВ з семи. До того ж повноцінно працює тільки "Станиця Луганська". Там пропуск відбувається щоденно. За тиждень близько 6,5 тисячі осіб пройшли на тимчасово окуповану територію, 5,5 тисячі - на контрольовану владою України територію. Кількість перетину лінії розмежування скоротилася на 9%.

Ще один пункт пропуску "Новотроїцьке" працює тільки для окремих громадян щопонеділка та щоп’ятниці. У ці дні через це КПВВ пройшли близько 420 осіб та проїхали близько 90 транспортних засобів в напрямку тимчасово окупованої території, майже 300 осіб та понад 70 транспортних засобів проїхали на підконтрольну територію Києву.

Через пункт "Щастя" проїхали три вантажівки з гуманітарним вантажем від Управління Верховного комісара ООН у справах біженців. Для українського населення доставили 28 тонн різного краму.

Згідно з постановою уряду від 29 грудня 2021 року, скасовано вимогу щодо самоізоляції для осіб, які залишають тимчасово окуповану територію через КПВВ. Громадянам не потрібно проходити обов’язкову самоізоляцію, як і встановлювати мобільний застосунок "Вдома", нагадують у МВС.

Як писав раніше "Апостроф", бойовики в Новий рік вели обстріли на Донбасі - загинув боєць ЗСУ.