RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

Як зберігати відкриту пляшку шампанського: американський експерт дав пораду

Незалежно від того, чи говоримо ми про справжнє шампанське, виготовлене в регіоні Шампань у Франції, чи про інше ігристе вино, багато з нас зберігають пляшку або дві для особливих випадків з друзями чи родиною. І хоча відкрите шампанське досить довго не псується, і пити його не небезпечно, воно може швидко втратити свій фірмовий характер.

Про це розповів виданню The Insider менеджер за напоями в Stone's Throw Pizza в Річмонді, штат Вермонт, Адам Годду.

Як довго може зберігатись відкрите шампанське

"Я дійсно рекомендую пити шампанське того дня, коли ви його відкриваєте ", - каже Годду.

Якщо ви не плануєте допивати свою пляшку шампанського і збираєтеся повернутися до неї пізніше, Годду рекомендує поставити пробку для шампанського на пляшку.

"Це дасть вам додатковий день або близько того, щоб насолодитися пляшкою", - сказав Годду.

"Це буде не зовсім те ж саме, але все ж таки досить добре", - додав він.

Як дізнатися, чи зіпсувалося шампанське

"Шампанське призначене для того, щоб їм насолоджувалися газованим", - каже Годду, - Тому, якщо воно втратило цю текстуру, то це не те, що передбачав виробник. Однак, якщо вам подобається пити шампанське без бульбашок, у цьому немає нічого поганого. Це все ще дуже добре зроблене вино , – каже Годду, – просто не зовсім те, чим воно могло б бути”.

Якщо ваше шампанське зіпсувалося, Годду радить зберегти його для приготування їжі. "Чесно кажучи, у мене рідко залишається шампанське, але було б чудово деглазувати каструлю або додати до різотто", - каже він.

На смак шампанського може вплинути неправильне зберігання. Якщо пляшка втрачає свою шипучість до того, як вона була відкрита, або пахне, або має кислий або затхлий смак, шампанське може вважатися зіпсованим. Однак, за словами Годду, це може менш приємно пити, але це не зашкодить вам.

Раніше ми також публікували фото шампанського з дизайном суперкара Bugatti.