RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

​COVID-19 залишає антитіла, що атакують здорові тканини: які органи під загрозою

Антитіла, що виникають після коронавірусної хвороби COVID-19, здатні помилково атакувати здорові клітини органів та тканин організму людини. До такого висновку дійшли вчені за результатом недавніх досліджень.

Про це йдеться у публікації Journal of Translational Medicine, інформує Reuters.

Дослідження засвідчили, що організм після коронавірусу може виробляти широкий спектр антитіл, які можуть бути небезпечними. При цьому аутоантитіла можуть нести шкоду органам та тканинам навіть після легкої форми коронавірусної хвороби.

Вчені встановили, що через кілька місяців після того, як людина одужала від SARS-CoV-2, у неї спостерігається підвищений рівень антитіл, що можуть працювати неправильно. Як підтвердження - у 177 медичних працівників, які перенесли хворобу до появи вакцин, упродовж пів року виявляли стійкі антитіла, які могли спричиняти хронічні запалення, ушкодження суглобів, шкіри, а також нервової системи.

Як раніше повідомляв "Апостроф", новий штам коронавірусу "Омікрон" так само небезпечний, як і інші варіанти вірусу, бо здатний призводити до госпіталізації та вбивати, запевняють у Всесвітній організації охорони здоров'я.