RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

​Українські заробітчани масово залишають країну - на кордоні кілометрові черги: відео

Українські заробітчани масово їдуть у Європу після новорічно-різдвяних свят. У пунктах пропуску на західному кордоні - кілометрові черги.

Про це повідомляє ТСН.19:30.

Так, на Львівщині на всіх шести пунктах пропуску скупчилися понад шістсот авто. Найбільше - на пунктах пропуску "Шегиня" та "Краковець", оскільки звідти через територію Польщі найбільш зручно добиратися в інші країни Європи.

За словами водіїв, у кілометрових чергах доводиться стояти по кілька годин.

"Дуже багато. Буває - година-дві. Найдовше стояли - дев'ять годин, а зараз шість вийшло... Відсвяткували і назад на роботу", - кажуть вони.

За дев'ятигодинну зміну прикордонники пропустили 450 авто.

У прикордонній службі "Краковець" розповіли, що таке накопичення є прогнозованим, тому було збільшено кількість складу змін прикордонних нарядів. Також були проведені переговори із польською стороною, щоб, за можливості, була забезпечена динамічна перепустка.

"Це накопичення прогнозоване. Збільшено кількість складу змін прикордонних нарядів. Здійснюється оформлення на всіх наявних смугах у пунктах пропуску. У пункті пропуску "Краковець" є чотири смуги руху для легкових транспортних засобів", - зазначили к прикордонної службі.

Очікується, що пік черг перед пунктами пропуску буде 10 січня, до кінця тижня ще можуть виникати невеликі скупчення автомобілів.

Для виїзду у Польщу потрібно мати сертифікат про вакцинацію, ПЛР-тести чи антиген (їх можна зробити на самому пункті пропуску та перед ним).

Як писав "Апостроф", по закінченні новорічних свят при в'їзді до Києва утворилися гігантські затори, які розтяглися на сотні кілометрів.