RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Мороз до -19 та півметра снігу: синоптики прогнозують казкову погоду у Карпатах

Цього тижня Карпати подарують туристам чарівну зимову казку. Слід приготуватися до щоденних снігопадів та тріскучих морозів до -19 градусів.

Погода в Буковелі

Як свідчать дані Sinoptik.ua, у Буковелі найближчими днями очікуються сильні та помірні морози. 12 та 13 січня днем температури становитимуть -7…-11 градусів, а в темний час доби ртутні стовпчики обрушаться до -16…-19. З 14 січня морози стануть не такими сильними вдень синоптики прогнозують -4...-8 градусів, уночі - до -10...-11.

Сонячна погода порадує лише 12 та 15 січня. Майже щодня йтиме дрібний сніг, але інтенсивність його буде неоднаковою – якщо захотіти, можна зловити “віконце” без опадів. Сильного вітру цього тижня чекати не варто, його швидкість становитиме не більше 5,6 м/с. Глибина снігу у Буковелі зараз від 50 см у нижній частині схилу до 70 см у верхній.

Погода в Славському

Над Славським розтягнулося покривало із щільних хмар, звідки щодня сипатиметься дрібний сніг. Як і в Буковелі, сонце лише зрідка показуватиметься з-за хмар. За прогнозом, ясними днями будуть 12 та 15 січня. У середньому цього тижня денні температури на цьому курорті становитимуть -3...-6 градуси, нічні – до -9.. -12. Вітер також буде не надто сильним (до 5,2 м/с), що зробить катання на лижах та інші зимові розваги досить комфортними.

Погода на Драгобраті

На Драгобраті, як і на інших лижних курортах, очікується похмура, але водночас морозна погода. Вночі ртутні стовпчики опускатимуться до -12… -16 градусів, у світлий час доби синоптики обіцяють близько -6… -7. Вітер прихильно віднесеться до туристів і не посилюватиметься понад 4 м/с. Висота снігового покриву на Драгобраті вже сягає 190 см. При цьому снігопади не збираються зупинятися.

Небезпека лавин зберігається

Помірну сніголавинну небезпеку синоптики прогнозують у високогір'ї Івано-Франківської області, а також у горах Чернівецької та Львівської областей. Значну сніголавинну небезпеку зазначають на сході Закарпатської області. У районі хребта Чорногора співробітники ДСНС радять не виходити на схили найближчими днями.

Раніше ми писали, що наступного тижня в Україні серйозно зміниться погода – очікується сніг, туман та ожеледь.