RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Вступив до лав бойовиків: екс-співробітник СБУ отримав 10 років ув'язнення

За матеріалами контррозвідки СБУ заочно засуджено колишнього співробітника української спецслужби, який перейшов на бік терористів "ДНР".

Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України.

Рішення приймав Шевченківський районний суд міста Чернівці - йдеться про уродженця окупованого Донецька, який раніше служив у СБУ. У 2014 році він добровільно приєднався до незаконних збройних формувань т.зв. "МДБ ДНР" в окупованій Макіївці.

Зрадник має спеціальну освіту, професійні навички, фізичну, військову та оперативну підготовку. Крім здійснення підривної діяльності проти Збройних сил України та інших формувань, залучених до проведення антитерористичної операції та операції Об'єднаних сил на території Донецької області, зрадник займався вербуванням місцевих жителів окупованих територій у "МДБ ДНР".

Також злочинець займався вербуванням цивільного населення для збору інформації про учасників АТО та ООС. Ще він підозрюється у переслідуванні місцевих мешканців за нібито сприяння правоохоронним та іншим державним органам України.

Суд визнав зрадника винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (Участь у терористичній групі або терористичній організації) Кримінального кодексу України та заочно засудив його до 10 років позбавлення волі. Наразі зловмисник ховається від правосуддя на окупованій території Донбасу.

Раніше Служба безпеки України повідомила про підозру учаснику незаконних збройних формувань так званої "ЛНР".