RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

​Накинуть пенсії за п'ять місяців: частині українців піднімуть виплати

Пенсії військовим, звільненим із розвідувальних органів, збираються перерахувати "заднім числом". Виплати хочуть підвищити, починаючи з 1 серпня минулого року.

Проєкт, підготовлений Міністерством соціальної політики, розмістили для обговорення на сайті Федерації профспілок, інформує Segodnya.ua.

Даний перерахунок виплат з 1 серпня 2021-го передбачений урядовою постановою під номером 729, яка набула чинності у липні минулого року. В ній йшлося про посадові оклади військовослужбовців розвідувальних органів. Проте перерахунку пенсійних виплат тоді не сталося.

Цей документ передбачає, що пенсії розвідників розраховують у залежності від заробітних плат чинних військових української армії сил із коефіцієнтом: 1,8 – військові кадрового складу; 1,4 – військовослужбовці не з кадрового складу.

При цьому, якщо у разі перерахунку пенсія ексрозвідника не підвищиться, а навпаки - зменшиться, то в таких випадках буде збережено попередній розмір пенсії.

"Реалізація акту матиме позитивний вплив на інтереси колишніх військовослужбовців розвідувальних органів, пенсії яким призначені за нормами закону № 2262 "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб", – наголошується у пояснювальній записці.

Як писав раніше "Апостроф", в країні з 1 січня 2022 року встановлено нові розміри надбавки для догляду за інвалідами.