RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Погода на уїкенд не порадує: яких примх природи чекати українцям

У найближчі вихідні, 15-16 січня, передбачається малоприємна погода в Україні, тому синоптики рекомендують, по можливості, утриматися від прогулянок. Натомість – можна чудово провести день у колі сім’ї за переглядом цікавих фільмів чи відвідати друзів.

Північ і Центр

Погода буде похмурою. Температура повітря удень коливатиметься у межах від 0 до -4 °С, на ніч стовпчик термометра опускатиметься до -5–7 °С. Значних опадів не передбачається, але у суботу вдень можливий невеликий снігопад, який до вечора припиниться. У неділю мокрий сніг пройде у Сумській та Полтавській областях.

Південь

В Одеській, Миколаївській та Херсонській областях опадів не передбачається, хоча небо протягом доби буде затягнуте хмарами. Температура повітря удень сягатиме +3–6 °С, уночі — опускатиметься до 0 °С. Оскільки передбачається сильний рвучкий вітер до 11 м/с, холод відчуватиметься сильніше, тому варто тепло одягатися.

Захід

Протягом вихідних у західних областях передбачається хмарна погода із проясненнями, коли температура повітря підвищуватиметься до 0°С. Але 15-16 січня у цьому регіоні буде морозно: уночі температура становитиме до -7–8 °С на Закарпатті та близько –4–5 °С в інших областях.

Сніголавинна ситуація в Карпатах на вихідних сприятиме безпечному катанню на лижах та сноубордах. Проте на деяких ділянках гір в Івано-Франківській та Закарпатській областях зберігається деяких ризик сходження снігових лавин при значних навантаженнях і на крутих схилах.

Схід

Температура повітря в суботу удень на сході країни буде близько0 °С, уночі стовпчик термометру опускатиметься до -2–3°С. У неділю стане холодніше: удень температура коливатиметься від -1 до -3 °С, уночі — до -6 °С. У Донецькій та Луганській областях 15–16 січня можливе випадання дрібного снігу.

Народні прикмети 15–16 січня

  • якщо увечері відбувається значне скупчення хмар – буде відлига;
  • якщо сороки ховаються під покрівлю – до сильних снігопадів;
  • якщо вітер швидко жене хмари – буде хуртовина.

Раніше ми писали, у Києві різко зміниться погода.