RU  UA

Скандал довкола материнства: у найстаршої матері України можуть відібрати дитину

Статус найстаршої матері України під загрозою. На жінку, що народила дитину у 65 подали до суду. Позивачка вимагає зробити ДНК-аналіз, бо вважає себе біологічною матір'ю.

Про це йдеться у сюжеті Апостроф News на Апостроф TV.

У Чернігові живе найстарша породілля в Україні. 10 років тому у свої 65 жінка привезла з пологового новонароджену Анну-Марію.

Народити дитину Валентина Підвербна змогла шляхом штучного запліднення. На ЕКО жінка 7 років збирала гроші, відмовляючи собі у всіх задоволеннях.

“У мене на першому плані щастя моє. Я вважаю, що я дуже щаслива зі своєю донечкою”, – розповідає жінка.

Та як тільки матір-рекордсменка повернулася додому - зачинила власні двері для всього світу. У школі, де навчається Анна-Марія, говорити про сім’ю відмовились, однак повідомили, що дівчинка уроки не пропускає, а до школи її водить бабуся.

Сусіди кажуть, що жінка не раз відмовлялася пускати додому лікарів та представників соцслужб. Дехто навіть бачив дитину за жебракуванням, тому матір намагалися позбавити батьківських прав.

Позов на найстаршу матір України подала жителька Ізраїлю - Оксана Спектор. Жінка побачила в Анні-Марії родинну схожість і вимагає зробити ДНК-аналіз. Вважає, що яйцеклітину, яку вона віддала на зберігання, підсадили Валентині без її відома. Однак подробиць не розповідає.

“Наразі клієнт вважає, що розголос на всю країну про цю справу нам не потрібен. Саме тому, коментарі ми не надаємо”, – зазначив адвокат Сергій Вольфовський.

“Якщо допустити, що позивачка доведе ту обставину, що в цієї дитини є генетична спорідненість з нею, тоді буде проголошено рішення про внесення змін до свідоцтва про народження і вона буде мамою. Але постане інше питання, яке буде стосуватися інтересів дитини”, – прокоментувала ситуацію адвокатка Юлія Дузь.

На судове засідання ні сама позивачка, ні відповідачка не з'явилися. А адвокат Валентини Підвербної була небагатослівною.

“Я вважаю, що заява є необгрунтованою. Все, що я можу сказати”, – заявила адвокатка.

Врешті обидві сторони вимагали, аби судовий процес закрили від ЗМІ.