RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Справу про трагедію Ан-26 передали до суду: що загрожує обвинуваченим

Слідчі Державного бюро розслідувань скерували до суду обвинувальний акт щодо високопоставлених військових, який підозрюють у причетності до авіакатастрофи Ан-26Ш поблизу міста Чугуїв.

Про це повідомляє прес-служба ДБР.

Зокрема, обвинувальний акт до суду був скерований щодо:

  • екс-командувача Повітряних сил Збройних Сил України;
  • екс-керівника Харківського національного університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба;
  • екс-командира військової частини А4104;
  • двох заступників екс-командира частини А4104;
  • екс-керівника польотів А4104.

Дії обвинувачених, як зазначають у ДБР, призвели авіаційної катастрофи військового літака Ан-26Ш, внаслідок якої загинули 6 членів екіпажу та 20 курсантів військового університету.

Під час розслідування слідчі виявили у діях службових осіб недбале ставлення до військової служби в умовах особливого періоду, порушення правил польотів, підготовки до них та правил експлуатації літаків.

"У результаті, під час проведення навчальних польотів на авіаційному аеродромі військової частини А4104 кількість курсантів на літаку Ан-26Ш перевищувала установлену норму. Після виконання не передбачених для літака вказаного типу льотних вправ, на підльоті до посадкової смуги повітряне судно втратило висоту, зіткнулося з землею та спалахнуло", - продовжили у прес-службі ДБР.

Дії екс-командувача Повітряних сил ЗСУ та екс-керівника ХУПС кваліфіковані за ч. 3 ст. 425 КК України (недбале ставлення до військової служби), колишнього командира частини А4104 та його двох заступників - ч. 3 ст. 425 та ст. 416 КК України (порушення правил польотів або підготовки для них), а колишньому керівнику польотів висунуті обвинувачення за ст. 416 КК України.

Якщо провина обвинувачених у суді буде доведена - їм загрожує до 15 років позбавлення волі.

Раніше ми розповідали, що "чорні ящики" розкрили таємницю катастрофи Ан-26 під Харковом.