RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Як дізнатися свою долю: найкращі ворожіння на Водохреще

19 січня в країні відзначатимуть велике церковне свято - Водохреще. Цим днем завершується цикл різдвяно-новорічних свят. А перед ним ще з давнини залишалась традиція ворожити. Пророцтва перед Хрещенням Господнім обов'язково збуваються, вірили в народі.

"Апостроф" зібрав 12 способів, як дізнатися свою долю.



Ворожіння 18 січня на папірцях


Увечері 18 січня потрібно написати на 12 маленьких клаптиках паперу 12 найзаповітніших бажань, згорнути кожен трубочкою і всі покласти під подушку. Вранці 19 січня з-під подушки потрібно витягнути три "бажання" - саме їм судилося здійснитися.

Ворожіння 19 січня на горішках


Потрібно взяти жменю горішків (насіння, горошин, квасолинок) та прошепотіти найзаповітніше бажання. Потім висипати на стіл і порахувати. Якщо буде парна кількість - бажання здійсниться, не парна - можна спробувати поворожити ще раз.

Ворожіння на цибулині


Потрібно взяти кілька цибулин. На кожній із них написати імена можливих наречених, поставити цибулини у воду, і яка з них перша проросте - від того "нареченого" і треба чекати сватів.



Ворожіння на судженого на ніч


Треба взяти колоду карт. Перед сном під подушку покласти чотирьох королів і сказати: "Наречений мій, суджений мій, прийди на побачення до мене". Вранці під подушкою перемішати карти між собою й витягнути одну з них. Якщо це буде піковий король - наречений виявиться старим і ревнивим, король червовий означатиме нареченого молодого й багатого, хрестовий - наречений буде бізнесменом або військовим, а бубновий - коханим, і не виключено, що саме той, хто давно полонив серце.

Ворожіння на заміжжя


Знадобиться стрічка і шматок хліба. Їх треба покласти у порожній і чистий горщик, ящичок; зав'язати очі і тягнути перше, що попадеться. Якщо витягнуто стрічку - скоро чекай на сватів, якщо хліб - весілля буде, але не цьогоріч.



Ворожіння на бажання з кішкою

Потрібно долучити домашнього улюбленця з породи котячих. Загадати бажання та покликати кішку. Якщо вона переступить поріг кімнати лівою лапкою - бажання здійсниться, якщо правою - не судилося.

Ворожіння на Водохреща на рік


Знадобляться шість чарок. У них треба налити трохи води. У кожну по черзі покласти по одному з "магічних" предметів - монетку, сіль, цукор, шматочок хліба, каблучку, сірник і вимовляй пошепки: "Сіль - до сліз, цукор - до життя солодкого, хліб - до ситості, монета - до багатства, каблучка - до весілля, а сірник - до дитини". Потім треба зав'язати очі, добре перемішати чарки і вибирати свою. З чим витягнуто - такий буде і прогноз на цілий рік. Найправдивіше ворожіння - в першій чарці, тому треба вибирати пророкування один раз.

Ворожіння з чоботом


Треба взяти чобіт і вийти з дому. Далі - кинути його перед собою. В який бік чобіт носком впаде, звідти буде наречений. Якщо ж він вкаже на будинок - сидіти ще цілий рік в дівках.

Ворожіння на багатство


Знадобляться три тарілки, під одну з них треба попросити когось заховати монетку. Той, хто ворожить, повинен відгадати, під якою тарілкою заховані гроші. З першого разу відгадав - багатий буде рік, з другого - 50/50, а з третього - великих витрат краще не планувати.



Ворожіння на віщий сон

Для цього потрібно зрозуміти, що хочеться довідатися. І перед сном сказати: "Святий Самсон, покажи святковий сон" і подумати про те, що ти хочеш знати. Після цього не можна з будь-ким розмовляти.

Замовляння на гроші

Знадобляться великі купюри. Після того, як на небі з'явилася перша зірка, треба покласти в гаманець великі купюри і прошепоти: "Як монетки до купюр збираються, так і щастя з багатством до мене підбирається, а в новий гаманець купюри до монет стікаються. У гаманці моєму все шарудить і дзвенить: на новий одяг, на золоту каблучку, та до всіх своїх чинів вистачає. Слово моє тверде. Амінь".

Ворожіння на ялинових гілках


Треба взяти ялинові гілки та невелике дзеркало. Їх потрібно приготувати до півночі: дзеркало потрібно до сну покласти під ліжко, оточити хвоєю і написати на ньому бажання. Якщо вранці напис пропаде - заповітне бажання здійсниться.

Раніше "Апостроф" розповідав про традицію освячення води на Хрещення: як її зберігати та скільки часу.