RU  UA  EN

Субота, 25 травня
  • НБУ:USD 39.75
  • НБУ:EUR 42.80
НБУ:USD  39.75
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 травня

24 травня

Всі новини

Найпопулярніша послуга: у Мінцифри анонсували нові можливості у "Дії"

Протягом січня у додатку “Дія” з’явилися нові функції - спрощена генерація "Дія.Підпису", сповіщення про кредити та суди уже доступні для українців. У лютому також плануються нововведення, серед яких – можливість зміни місця реєстрації.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в ефірі "Сніданку з 1+1".

“Зараз ми фіналізуємо тестування зміни місця реєстрації. Це найпопулярніша послуга серед українців. Ми намагалися побороти цього монстра майже два роки. Нарешті скоро можна буде змінити місце реєстрації і через застосунок, і через портал у декілька кліків”, — зазначив Михайло Федоров.

Міністр відзначив важливість введення нової послуги, яка запрацювала у додатку “Дія” на початку січня - сповіщення про зміну та перевірку кредитної історії. Аби скористатися функцією, оновлювати програму не потрібно, вона працює за замовчуванням для кожного користувача. Протягом першого тижня роботи нею уже скористалося 410 тисяч українців, вони отримали близько 800 тисяч повідомлень – це свідчить про актуальність послуги.

“Наша філософія — захищати дані українців. Коли людина отримує кредит, обов’язковий крок — перевірка банком кредитної історії. Тепер ви отримаєте про це сповіщення в “Дії”. Таким чином, якщо шахраї зламали вашу сімкартку або вкрали телефон, і ви побачите сповіщення в “Дії” про перевірку вашої кредитної історії, то зможете зв’язатися з банками та заблокувати цю транзакцію”, — резюмував Михайло Федоров.

Раніше ми писали, коли з’явиться можливість отримання пенсійного посвідчення через додаток "Дія".