RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Найбільший лоукостер Європи анонсував зростання цін: що зміниться

Ставлення населення до подорожей покращується через зменшення загрози від штаму коронавірусу "Омікрон" - таку заяву зробив топ-менеджер Ryanair у четвер, 20 січня, у Дубліні.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на Reuters.

"Ціни на авіаперевезення також, ймовірно, зростуть у європейському секторі коротких перевезень цього літа через меншу доступність потужностей", - говорить виконавчий директор Едді Вілсон.

Вілсон не дав конкретних відсотків подорожчання, посилаючись на обмеження звітності перед фінансовими результатами компанії за третій квартал.

Ryanair очікує, що наступного літа кількість доступних місць на короткі рейси в Європі зменшиться на 10-15%, щоб підвищити середні тарифи в цьому секторі порівняно з рівнем до пандемії, продовжив він.

Компанія Ryanair за останні кілька місяців отримала менше літніх бронювань, ніж зазвичай, через занепокоєння перед піком Omicron. Однак Вілсон вважає, що мислення людей змінилось у кращу сторону: "Вони можуть спланувати своє літо. Вони не в найтемніші дні, де ми були минулого року".

Також він додав, що Ryanair планує збільшити кількість літаків, які базуються в Італії цього літа до 92 (було 67), досягнувши частки ринку близько 40%. З іншої сторони виконавчий директор очікує, що менше літаків тепер базуватиметься в Іспанії та значно менше в Німеччині через витрати аеропортів.

Раніше "Апостроф" писав про 13 нових маршрутів, які лоукостер запустить з України.