RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Ще дві області можуть потрапити до "червоної зони": Ляшко розкрив деталі

В Україні "червона" карантинна зона може поповнитися ще двома регіонами. На межі - епідеміологічні показники у Рівненській та Чернівецькій областях.

Про ситуацію з коронавірусом в регіонах розповів очільник Міністерства охорони здоров'я Віктор Ляшко, передає УНІАН.

Він зазначив, що на Рівненщині – уперше включився другий показник - рівень шпиталізації. Тому, якщо він буде перевищений два дні поспіль, то встановлять "червоний" рівень епіднебезпеки. Чернівецька область - також потенційно на черзі.

У Львівській області теж зростає третій день поспіль динаміка рівня шпиталізації, тоді як решта показників не викликають побоювань, тому про запровадження там "червоного" рівня - поки не йдеться, наголосив міністр.

Глава відомства пояснив, що індикатори МОЗ, на які орієнтуються в питанні встановлення інших рівнів епіднебезпеки - не прив'язані до кількості виявлених випадків коронавірусу, а до кількості рівня шпиталізацій, оскільки пріоритет - стабільна робота медичної системи.

"Йдеться про завантаження ліжок, динаміку рівня госпіталізації та рівень госпіталізації. І два додаткові, які показують спалах, це коефіцієнт виявлених випадків заражень. Більшість тестів робиться в МОЗ, там статистика 100% правильна. Якщо з тисячі протестованих понад 200 позитивних - це у нас вже засвітиться індикатор", - уточнив він.

Раніше "Апостроф" писав про те, що в Україні скоротили термін дії ковід-сертифікатів вакцинації до 270 днів.