RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

На що витратити "вакційну" тисячу в аптеці: купити можна далеко не всі

Уряд розширив дію програми "ЄПідтримка" на лікарські препарати, тому з 24 січня усі вакциновані українці віком від 60 років зможуть витратити 1000 гривень за вакцинацію в аптеках. Проте існують деякі обмеження у виборі товарів, що реалізуються в аптеках.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на Міністерство фінансів України.

Пенсіонери зможуть купити ліки, які дозволені до застосування та включені до Державного реєстру лікарських засобів. Отримати лікарські препарати можна буде як і з рецептом від лікаря, так і без нього. Ця процедура доступна в аптечних закладах та в інтернет-аптеках.

Товари, які пенсіонери не зможуть купити за кошти "ЄПідтримки":

  • препарати недоведеної ефективності (наприклад, дієтичні добавки);
  • косметичні засоби;
  • медичні прилади (апарати для вимірювання тиску, інгалятори тощо).

"Уряд надав можливість людям віком від 60 років спрямувати кошти за отримання базового курсу щеплень від коронавірусної хвороби на придбання ліків. Ця вікова категорія є групою ризику та має супутні хронічні захворювання, що вимагають придбання додаткових лікарських засобів. Наразі їх можна придбати за рахунок засобів підтримки", - пояснив Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

За інформацією від Міністерства економіки, банки будуть перевіряти вік людини в момент проведення платежу, а от коли саме людина оформила платіжну картку - неважливо. Головне, щоб на момент покупки ліків, вона мала повні 60 років.

Раніше "Апостроф" писав, що "Вовину тисячу" дозволили витрачати на ліки, однак не всім: документ.