RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Україну накриють сильні морози, снігопади та хуртовини: прогноз по днях до кінця січня

Останній тиждень січня виявиться морозним та сніжним на всій території України. Температура повітря буде на кілька градусів нижчою за середні багаторічні показники.

Про прогноз погоди до кінця січня повідомляє "Апостроф" з посиланням на дані синоптиків із сайту Meteoprog.ua.

Більшість областей країни помітять справжній зимовий характер першого місяця 2022 року: міцні морози, періодичне випадання снігу, іноді хуртовини та снігові замети. Відлига прогнозується у північно-західних областях після 27 січня. Середня температурна за тиждень очікується нижчою за норму на 1 – 3 °С. Сумарна кількість опадів буде в межах норми, однак на південному сході країни та в Карпатах перевищить норму на 20 – 40%. У більшості областей на дорогах і тротуарах збережеться ожеледиця та сніговий накат.

24 січня

У понеділок, у південних, центральних та східних областях країни випаде сніг, місцями помірний, під впливом циклону з Кавказу. Вночі та вранці очікуються слабкі хуртовини. Загалом тут буде холодно та сухо, що спричинено високим атмосферним тиском у цих регіонах. Температура вночі буде -8...-3 °С, у західних та північних областях -14...-9 °С, у Карпатах до -17 °С. Вдень стовпчик термометра підніметься до -5...0 °С, на заході та півночі країни до -8...-3 °С.

25 січня

У вівторок, погода залежатиме від улоговини з Чорного моря та області низького тиску з Балтійського моря. З цієї причини вночі у східних, центральних та південних областях, а вдень на заході України пройде невеликий, помірний сніг. Температура повітря вдень очікується в межах -10...-5 °С, у західних, північних областях та в Карпатах -17...-12 °С. Удень стовпчик термометра покаже -7...-2 °С, у Криму, Приазов'ї та Волинській області близько 0 °С.

26 січня

У середу в більшості областей пройде невеликий сніг за рахунок малорухомого атмнсферного фронту. Температура вночі прогнозується в межах -10...-5 °С, у Карпатах та східних областях -16...-11 °С.

27 січня

У четвер у західних областях очікується сніг, що вдень перейде у мокрий сніг та його налипання під впливом ще однієї угловини зниженого тиску. На крайньому сході країни теж імовірний невеликий сніг. Решта територія залишиться без опадів. У центральних, північних та східних областях температура повітря вночі опуститься до -15...-10 °С, на Сумщині до -20 °С; у західних областях -7...-2 °С. Вдень у західних областях температура коливатиметься близько 0 °С, на решті території -7...-2 °С.

28 січня

У п'ятницю атмосферний фронт, пов'язаний із циклоном над країнами Балтії, спричинить появу снігу та мокрого снігу в західних та північних регіонах. На інших територіях опадів не спостерігатиметься. Температурний фон буде розподілений нерівномірно. Лівобережну Україну очікують сильні морози: -16...-11 °С, у Харківській та Луганській областях до -21 °С. У західних та південно-західних областях значно тепліше: -7…-2 °С. Вдень прогнозується відлига на заході та півдні країни: -1…+4 °С. У східних областях поки що тримається холодна повітряна маса з температурами -8...-3 °С.

29 та 30 січня

На більшості території України очікується випадання снігу та мокрого снігу піл впливом атмосферних фронтів атлантичного походження. Вночі температура коливатиметься в межах в межах -8...-3 °С, вдень -3...+2 °С.

У Карпатах за останній тиждень січня істотно накопичеться сніг, тому у високогірній частині прогнозується 2 і 3 рівні лавинної небезпеки. "Апостроф" радить вам бути уважними та обережними під час походів чи екскурсій.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Україні вдарять 18-градусні морози: карта погоди на кінець січня.