RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Виплату субсидій можуть призупинити: названі причини

У Міністерстві соціальної політики України підготували порядок перевірки всіх виплат від держави щодо їх обґрунтованості - у зв'язку з цим, виплату субсидій деяким громадянам можуть призупинити.

Проект постанови опубліковано на сайті відомства.

Відповідно до документа, після отримання висновків Міністерства фінансів України структурні підрозділи з питань соціального захисту населення займуться вивченням особових справ отримувачів субсидій та виплат від держави.

У тих випадках, коли інформація в особистій справі відрізняється від інформації, щодо якої знайдено невідповідність, проводиться додаткова перевірка. Її проводять шляхом зіставлення даних із низки реєстрів, серед яких - Єдиний реєстр боржників; Єдиний державний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань; Державний реєстр фізичних осіб-платників податків тощо.

Далі структурний підрозділ з питань соціального захисту населення вимагатиме у отримувача виплат документів, які спростовують невідповідності. За результатами обробки рекомендацій підрозділи приймають рішення щодо:

  • призначенні (перерахунку) державної виплати;
  • їх поновлення, або їх скасування;
  • усунення неточностей даних в автоматизованих інформаційних системах, реєстрах та базах даних.

Якщо виявлено несправність, установка розраховує суму коштів, яку необхідно повернути державі.

Раніше ми писали, як проходить верифікація виплат в Україні.