RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

У штаму "Омікрон" з'явився новий різновид: що відомо

Алжир повідомив про свій перший випадок швидкого поширення COVID-19 з підваріантом BA.2 Omicron. Вважається, що цей підваріант заразніший.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на National Post.

Згідно з офіційними даними, у північноафриканській країні зафіксовано 1742 нових випадки та 10 смертей, в результаті чого загальна кількість досягла 249 310 випадків і 6 555 смертей.

Також варіант BA.2 Omicron був виявлений у Сінгапурі, йдеться у заяві Міністерства охорони здоров'я. За даними міністерства, станом на 25 січня було підтверджено, що 48 місцевих випадків та 150 завезених випадків у Сінгапурі мають підваріант BA.2 Omicron.

"Органи охорони здоров'я Данії оприлюднили свої висновки про те, що BA.2 більш заразний, ніж BA.1, але без істотної різниці в клінічних результатах", - йдеться у повідомленні міністерства.

Цей варіант, який переважає в Данії, здається більш заразним, ніж поширеніший BA.1, заявив у середу, 26 січня, міністр охорони здоров'я Данії Магнус Хойніке. Однак немає жодних доказів того, що він спричиняє більше захворювань.

На варіант BA.1 в даний час припадає 98 % усіх випадків захворювання у світі, але в Данії його відтіснив варіант BA.2, який став домінуючим штамом другого тижня січня.

Підваріант Omicron BA.2 був визначений минулого тижня Агентством з безпеки охорони здоров'я Великобританії як варіант для дослідження, але не був позначений як варіант, що викликає занепокоєння.

"Нам потрібні додаткові дані та дослідження, щоб повністю зрозуміти наслідки для імунітету, ступінь тяжкості та трансмісивності BA.2", - розповідають там.

Раніше "Апостроф" писав про те, що Україна не буде зачинена на загальнонаціональний локдаун під час нової хвилі коронавірусу, спричиненої штамом Омікрон.