RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

Всі новини

Два циклони несуть сувору зимову погоду в Україні: де і коли чекати на снігопади

У вівторок, 2 лютого, в Україну прийдуть відразу два циклони - обидва принесуть дощі та мокрий сніг у різні частини країни.

Про це повідомляє Укргідрометцентр у Facebook.

Перший циклон прийде з території Білорусі та принесе на західні та частково, північні області України сніг та мокрий сніг. Другий циклон сформується над Чорним морем - мокрий сніг та дощ випадуть на півдні та південному сході нашої країни. У зв'язку з цим, на дорогах очікується ожеледь, тому водіям варто бути обережнішими.

У Карпатах та на сході країни очікуються помірні опади, а у більшості північних та центральних областей буде без істотних опадів.

Фото: Facebook / Укргідрометцентр

Фото: Facebook / Укргідрометцентр

Вітер переважно йтиме з південного заходу, його швидкість становитиме 5-10 м/с. У західних областях удень місцями будуть пориви 15-20 м/с. Температура повітря вночі 4-9° морозу, вдень - від 3° морозу до 2° тепла. На сході та півдні України, зокрема, у Дніпропетровській області, вночі буде 0-5° морозу, вдень 1-5° тепла.

У Карпатах вночі температура становитиме 7-12° морозу, вдень 5-9° морозу. У Криму йтиме дощ - температура вночі 0-5° тепла, вдень 4-9°.

Раніше синоптик Наталія Діденко повідомила, що лютий в Україні розпочався відносно теплою погодою - у перші дні місяця сильних морозів не очікується, а з 6 лютого взагалі прогнозується відлига.