RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Використали гелікоптер: СБУ накрила банду контрабандистів, фото

СБУ заблокувала міжнародний канал контрабанди на Закарпатті. Злочинці нелегально перевозили товари власним гелікоптером до Румунії та Угорщині. За попередньою інформацією, щомісячний обіг коштів становив близтко 2 млн грн.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на офіційний сайт Служби безпеки України.

Слідство встановило, що "ділки" завантажували гелікоптер підакцизними товарами - пачками цигарок українського виробництва без акцизних марок - та два рази в місяць незаконно перетинали кордони, роблячи посадку в Румунії й Угорщині. За один раз можна було перевезти до 50 тис. пачок тютюнових виробів. Спільники очікували вертоліт за кордоном і в подальшому розповсюджували цигарки Євросоюзом.

Фото: СБУ

Фото: СБУ

Як відомо, схему організував закарпатський підприємець та долучив до неї кількох місцевих мешканців. Для таких контрабандних перевезь чоловік купив багатоцільовий вертоліт, переобладнавши його відповідно до своїх потреб. Також вони знайшли ліцензованого пілота, який погодився на протиправну діяльність.

"Колеги" переховували гвинтокрил у важкодоступній місцевості на території одного із районів Закарпаття, щоб уникнути викриття.

Фото: СБУ

Фото: СБУ

Фото: СБУ


Наразі розпочато кримінальне провадження за ст. 334 (порушення правил міжнародних польотів) та вирішується питання щодо оголошення зловмисникам про підозру.

Триває встановлення обставин та усіх причетних осіб до злочину. Перевіряється інформація щодо причетності зловмисників до можливого нелегального переправлення через кордон осіб, у тому числі, громадян з країн із підвищеною терористичною загрозою.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що в аеропорту Києва пасажир сховав на собі 37 айфонів.