RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

В Україні повертаються дистанційні е-лікарняні: названо умову

Із 1 жовтня в Україні почали видавати електронні лікарняні. У зв'язку зі зростанням захворюваності на коронавірусну інфекцію, їх знову можна буде отримати без звернення до лікаря, але лише терміном на п'ять днів.

Про це йшлося на засіданні Комітету ВРУ з питань охорони здоров'я.

Через збільшення навантаження на центри первинної медичної допомоги та сімейних лікарів у зв'язку зі зверненнями про відкриття лікарняних, погоджено текст наказу про відновлення практики дистанційного відкриття електронних лікарняних на п'ять днів з наступним зверненням до лікаря.

При цьому для того, щоб продовжити лікарняний на термін більше п'яти днів, або закрити його, пацієнт повинен буде звернутися до лікаря.

Нагадаємо, з вересня 2021 року лікарняні припинили відкривати дистанційно. Проте наразі поверненням видачі електронних лікарняних у дистанційній формі хочуть зменшити навантаження на медиків "первинки".

Раніше "Апостроф" розповідав, у яких випадках в Україні ще можна одержати паперовий лікарняний. До 1 травня 2022 року лікарняні листки продовжать видавати у чотирьох виняткових випадках.