RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

"Битва" циклону та антициклону: синоптик розповіла, якої погоди чекати в Україні

Погоду в Україні у вівторок, 8 лютого, визначатиме потужна циклонічна система на півночі Європи, яка прорветься опадами та сильним вітром через вузьку долину циклону Roxana.

Про це синоптик Наталія Діденко повідомляє у своєму Telegram-каналі.

За її словами, у ніч на вівторок мокрий сніг буде на всій території України, проте вже вдень атмосферні фронти підуть на схід, тому вдень у північних областіях України та більшості західних (окрім Карпат), а також на значній частині центральних областей (окрім Полтавщини) та Дніпропетровщини) опадів не буде. Їх витісніть антициклон Holm.

Водночас 8 лютого вдень на сході, півдні, у Полтавській області та Дніпрі з районами випаде мокрий сніг і дощ: там ще пануватимуть атмосферні фронти.

Синоптик пояснила, що через протистояння фронтів, циклонічність з одного боку та антициклон з іншого – в Україні північно-західний вітер посилиться подекуди до штормових поривів. Температура повітря в більшості областей коливатиметься близько нуля, у південній частині очікується +2+7 градусів.

У Києві опади можливі найближчої ночі, а завтра вдень - навряд чи. Проте північно-західний вітер у вівторок буде поривчастим, сильним, подекуди до 15-18 метрів за секунду. Температура повітря у Києві 8 лютого очікується від 1 морозу до 1 тепла.

Цього тижня в Україні погода передбачається порівняно теплою, вітряною та вологою, проте без будь-яких серйозних опадів, розповіла синоптик.

Раніше "Апостроф" повідомляв, якою буде погода в Україні на початок тижня.