RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Весна зустріне українців снігом та морозами до -17: календар погоди у березні

За прогнозами синоптиків весна 2022 буде досить прохолодною і сонячною. Середня температура весни буде 8°C, що робить сезон менш теплим, ніж весна 2021.

Про погоду у березні 2022 року в найбільших містах України розповідає "Апостроф" з посиланням на метеорологічний сайт Wismeteo.

Київ

Довгоочікуваний перший місяць весни - пора зміни сезонів. Березень 2022 покаже себе типовим весіннім місяцем. Перші по-справжньому характерні для сезону температурні показники настануть 1-го березня, що раніше в порівнянні з березнем 2021. Температура в середньому буде 2°C. До слова, минулий березень був більш сприятливим. Середня температура березня 2021 коливалася в районі 3°C. Опади прогнозують нетривалі, короткочасні в районі 4-го березня.

Львів

Температура в середньому буде 4°C. Минулий березень був менш сприятливим. Середня температура березня 2021 коливалася в районі 3°C. Опади прогнозують нетривалі, короткочасні в районі 6-го березня.

Харків

У березні синоптики обіцяють середню температуру близько 3°C, що вище щодо історичної позначки за останні 10 років на 1°C. До 7-го березня температура коливатиметься від -4°C до 0°C, поступово досягаючи позначки 6°C. Великої кількості опадів не передбачається.

Одеса

Середній температурний показник складе 4°C. На початку місяця температура коливатиметься на рівні 2°C. Проте, весна візьме своє - максимальна температурна відмітка настане 24-го березня і складатиме 11°C - саме час змінити гардероб по сезону. Стосовно великої кількості опадів можна не турбуватися - їх в цьому місяці не передбачається.

Дніпро

Середній температурний показник складе 3°C. На початку місяця температура коливатиметься на рівні 0°C. Максимальна температурна відмітка настане 30-го березня і складатиме 10°C. Стосовно великої кількості опадів у цьому місяці можна не турбуватися - їх очікується в середньому не більше 3 днів.

Черкаси

На початку місяця морози будуть до -10 градусів. Температура в середньому буде 0°C. До слова, минулий березень був більш сприятливим. Середня температура березня 2021 коливалася в районі 2°C. Опади прогнозують нетривалі, короткочасні в районі 4-го березня.

Луцьк

Упродовж усього місяця нічна температура буде морозною та подекуди сягатиме позначки - 17°C. Температура вдень в середньому буде -3°C. До слова, минулий березень був більш сприятливим. Середня температура березня 2021 коливалася в районі -2°C. Опади прогнозують нетривалі, короткочасні в районі 7-го березня.

Івано-Франківськ

У березні синоптики обіцяють середню температуру близько 4°C, що вище щодо історичної позначки за останні 10 років на 1°C. До 4-го березня температура коливатиметься від -5°C до2°C, поступово досягаючи позначки 5°C. Великої кількості опадів не передбачається.

Чернігів

В цілому сезон почнеться не зовсім типово. Середній температурний показник складе 0°C. На початку місяця температура коливатиметься на рівні -0°C. Проте, весна візьме своє - максимальна температурна відмітка настане 12-го березня і складатиме 9°C - саме час змінити гардероб по сезону. Стосовно великої кількості опадів у цьому місяці можна не турбуватися - їх очікується в середньому не більше 3 днів.

Суми

У березні синоптики обіцяють середню температуру близько 0°C, що в цілому незмінно щодо історичної позначки за останні 10 років . До 6-го березня температура коливатиметься від -7°C до-6°C, поступово досягаючи позначки 2°C. Великої кількості опадів не передбачається.

Маріуполь

У березні синоптики обіцяють середню температуру близько 2°C, що нижче щодо історичної позначки за останні 10 років на 2°C. До 8-го березня температура коливатиметься від -5°C до 0°C, поступово досягаючи позначки 5°C. Великої кількості опадів не передбачається.

Раніше "Апостроф" писав про потепління до +9 та сонячну погоду в деяких регіонах України.