RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Частину України накриє циклон "Роксана": де і коли чекати негоди

Синоптики попереджають, що Україну 8 лютого накриє циклон Roxana. Він викличе рясні опади у вигляді снігу з дощем та потужний вітер.

Про це повідомила низка синоптиків, зокрема Наталка Діденко в Telegram.

За її словами, циклон Roxana потіснить антициклон Holm, вдень його фронти зрушаться і більшість території країни опади оминуть, окрім Дніпропетровської області. Протистояння циклонів викличе посилення північно-західного вітру до штормових поривів.

"Вдень атмосферні фронти зсунуться у східному напрямку, тому в денні години північні області України та більшість західних (окрім Карпат), а також значної частини центральних областей (окрім Полтавщини та Дніпропетровщини) позбудуться опадів. Витіснить їх антициклон Holm... Вдень на Сході, Півдні та, як я вже згадала, на Полтавщині та в Дніпрі з районами випадатиме мокрий сніг та дощ - ще розважатимуться атмосферні фронти", - пише вона в Telegram.

Водночас портали 048.ua та 057.ua повідомляють, що циклон Roxana пройде містами Харків та Одеса. Так, у Харкові очікуються опади у вигляді дощу, мокрого снігу, шквали. Під вечір можливий мороз, що може спричинити ожеледицю на дорогах та тротуарах міста.

Шквальні пориви вітру досягатимуть 19-25 метрів за секунду.

Подібна погода буде й в Одесі, пік негоди очікується в обідній час. Проте циклон дійде більше у вигляді дощу. Температура повітря впаде на 5 градусів за Цельсієм. Морські хвилі сягатимуть 1,2 метра заввишки.

Нагадаємо, що в Україні на вівторок, 8 лютого, синоптики прогнозували практично березневу погоду: на більшій частині території температурні позначки не опускатимуться нижче нуля.