RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

Пенсіонерам на замітку: до додатку "Дія" додадуть ще один документ

У мобільному додатку "Дія" в майбутньому з'явиться новий документ - пенсійне посвідчення.

Відповідний проект опубліковано на сайті Федерації профспілок України.

Пенсійний фонд України додасть пенсійне посвідчення – у додатку формуватиметься електронне відображення цього документа. Сюди також буде включено оцифрований образ обличчя.

Варто зазначити, що електронне пенсійне посвідчення у "Діє" формуватиметься за бажанням. Громадянин, який отримав пенсійне посвідчення, або платіжну картку, яка також є пенсійним посвідченням, зможе додатково отримати відображення в електронній формі.

Електронне відображення формуватиметься за допомогою мобільного додатка - воно матиме унікальний цифровий ідентифікатор. Це може бути штрих-код, QR-код, цифровий код – за допомогою цього ідентифікатора можна буде забезпечити передачу інформації з реєстрів.

Також відображення формуватиметься автоматично, якщо у реєстрі будуть відомості про людину, у т.ч. оцифрований образ її особи. Електронне відображення матиме однаковий з пенсійним посвідченням строк дії та юридичну силу.

Раніше ми повідомляли, що про сьогодні в додатку Держпослуг "Дія" є можливість згенерувати довідку про відсутність судимості.