RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Десятки тисяч українських підлітків одержали 1000 гривень за вакцинацію: на що можна витрачати

З початку поточного тижня в Україні вже приблизно 40 тисяч підлітків відкрили рахунки еПідтримки для отримання так званої ковідної тисячі. Таку можливість підлітки віком від 14 років, які отримали дві дози вакцини від коронавірусу, отримали з 7 лютого.

Про це повідомила прес-служба міністерства економіки України.

Крім цього, уряд вирішив розширити список сфер бізнесу, в яких ці гроші можна витратити. Зокрема тепер ковідну тисячу можна витратити на різні освітні послуги, дитячі позакласні гуртки, а також перебування в літньому або спортивному дитячому таборі. Також за тисячу можна купити різні спортивні товари, канцтовари та шкільне приладдя.

На сьогоднішній день близько 75 тисяч підлітків пройшли повний курс вакцинації від COVID-19, більше половини з них, 40 тисяч людей, вже оформили карти еПідтримки та приєдналися до програми. Розширення програми – це важливий крок для стимулювання вакцинації серед молоді, а також підтримки сфер бізнесу, які найбільше постраждали від карантинних обмежень”, - зазначив заступник Міністра економіки України Олександр Грибан.

Станом на сьогодні, 11 лютого, вже 8,2 мільйона громадян України скористалися програмою еПідтримка. Загалом з початку її запуску на карти українців перераховано 8,25 млрд грн, а 2,8 млрд грн із отриманих коштів громадяни вже витратили.

Найпопулярнішими за видами витрат є:

  • книгарні – 987 млн грн;
  • кінотеатри – 610 млн. грн.;
  • театри, концерти та розважальні послуги – 322 млн. грн.
  • спорт – 314 млн грн;
  • залізничні та авіа пасажирські перевезення – 312 млн грн;
  • ліки – 252 млн грн;

Також з початку цього тижня вже 1,7 мільйона гривень було витрачено на шкільне приладдя, спорттовари та освітні послуги.

Раніше ми вже повідомляли про те, що Кабінет Міністрів України розширив перелік товарів та послуг, на які можна витратити 1000 гривень, отриманих за повний курс вакцинації.