RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Для посилення боротьби з РФ в Україні створюють партизанську мережу – заява ВГО "Гідність нації"

Активісти всеукраїнського патріотичного руху "Гідність нації" заявили про створення в Україні партизанської мережі для опору агресії з боку Росії та закликали інших громадян приєднуватися до цього руху.

Про це йдеться у повідомленні організації у Facebook.

Рішення про створення руху та заклик до приєднання ухвалили на ІІІ спільному з'їзді напередодні, 6 лютого, на полігоні Національної гвардії біля Івано-Франківська.

"Для учасників заходу підготували й спеціальні навчання: базова техніка безпеки поводження зі зброєю, основи медичної допомоги, ведення бою малими групами. Понад 1000 учасників із 13 областей України пройшли навчання та запевняють – у разі потреби готові захищати Україну", - йдеться у повідомленні.

Голова ВГО "Гідність нації" Вадим Кудіяров розповів, що його однодумці згуртовано працюють уже кілька років. Такі навчання для них не нові. Але зараз спостерігають тенденцію до того, що дедалі більше людей готові долучатися до організації. Відповідно, для нових учасників така військова підготовка є надзвичайно важливою, зазначають в організації.

"Ми відкриваємо набір у своєрідний партизанський рух, адже бачимо, що в цьому справді є потреба. Створення закритої мережі грамотно підготовлених бійців дозволить українським військам значно посилити свої позиції, у тому числі й у боротьбі зі спецслужбами РФ, які, знаємо, активно працюють на території України. Ми ж готові робити все для того, щоб не дати антидержавним силам зруйнувати нашу країну!" - заявив Вадим Кудіяров.

Гібридна війна залишає Росії багато можливостей для впливу і без прямого вторгнення, переконані в організації.

"Олігархи – основні партнери агресора та згубний елемент для нашої держави, і вони також відчують опір", - додають автори повідомлення.

За даними ВГО, інструкторами для добровольців на з'їзді виступили громадські діячі, військові медики, досвідчені офіцери та ветерани АТО/ООС. Серед них і Андрій Пастушенко (позивний "Сивий") – заступник командира батальйону ОУН.

"Бачимо, скільки років в Україні триває війна. Попри те, що за цей час наша армія стала в рази кращою, ми бачимо, що питання нашої обороноздатності не втрачає своєї актуальності. Добровольці мають бути готові до того, що їхня допомога знадобиться. цього, якщо активна молодь, як тут, у "Гідності нації" демонструє свою активність, то це стає своєрідним сигналом і для деяких представників влади, які думають, що народ не звертає уваги на їхню діяльність", – каже Андрій Пастушенко.

У повідомленні також наголошується, що Кудіяров, як голова організації, склав урочисту присягу від молоді та зазначив, що патріотичний рух продовжує набір активних громадян до своїх лав. "Ми відкрито запрошуємо всіх свідомих українців приєднатися до нашої ініціативи, отримати початкову військову та домедичну підготовку, а також за бажання приєднатися до програми підготовки професійних диверсійних груп у складі бойових частин партизанського руху", – зазначив Кудіяров.