RU  UA  EN

Субота, 1 червня
  • НБУ:USD 40.50
  • НБУ:EUR 43.75
НБУ:USD  40.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 червня

31 травня

Всі новини

Білорусам масово відмовляють у в'їзді до України: фото документа

Громадян Росії та Білорусі перестали пускати в Україну. Йдеться насамперед про чоловіків призовного віку.

Про це у Facebook написав військовий оглядач Михайло Жирохов.

Він опублікував документ про заборону на в'їзд в Україну громадянинові Білорусі, який було видано на пункті пропуску "Рава-Руська".

На Telegram-каналі "Єврорадіо" підтвердили цю інформацію. Зазначається, що Державна прикордонна служба України вирішила не пускати до України всіх чоловіків призовного віку з білоруським громадянством. Обмеження діє на час білорусько-російських військових навчань.

"Проблеми на кордоні у білорусів почалися у другій половині тижня. У деяких випадках не пускають в Україну та жінок", - йдеться у повідомленні.

Водночас, як раніше повідомило джерело у силових структурах, прямої юридичної заборони на в'їзд росіян та білорусів в Україну немає, але їх додатково перевіряють, пише "РБК-Україна".

"Прямої юридичної заборони немає. Це обґрунтований захід для недопущення в'їзду скажемо так "небажаних осіб ", - пояснив співрозмовник, уточнивши, що йдеться про громадян РФ і Білорусі віком 18-60 років.

Як повідомляв "Апостроф", днями прес-секретар Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що війська РФ залишать територію Білорусі лише після того, як закінчаться їхні спільні військові навчання. Конкретної дати він не назвав.