RU  UA

Загроза вторгнення Росії: генерал оцінив небезпеку агресії

Генерал-лейтенант української армії, екс-заступник голови Генштабу Збройних сил України Ігор Романенко оцінив ймовірність повномасштабної війни з Російською Федерацією.

Свою думку він поділився в ефірі Апостроф Live на Апостроф TV.

За словами Романенка, вторгнення не відбудеться найближчими днями - тут варто брати до уваги більше військово-політичні причини, а не суто військові.

Генерал заявив, що ударне угруповання російських військ для нападу на Україну вже майже сформоване, а вірити повідомленням, що РФ повертає окремі підрозділи Західного та Південного військових округів у місця постійної дислокації – означає діяти собі на шкоду.

Як зазначає Романенко, слід за цим процесом спостерігати, чим займається українська розвідка та розвідка наших союзників.

"Але ми цей час не втрачаємо, тому що практично по всій території України проходить командно-штабне навчання "Заметіль-2022". На цих навчання вирішуються два наявних питання: перше — це підготовка до проведення оборонних операцій на відповідних напрямах; друге — освоєння нової техніки, яку ми за останній час отримали", - заявив Романенко.

Детальніше читайте у матеріалі "Апострофа: Напад Росії не відбудеться найближчими днями - український генерал.