RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

Бонус за вакцинацію: які смартфони отримають пенсіонери в Україні

Вакцинованим українцям, яким більше ніж 60 років, влада видасть смартфони, для стимулювання інших робити щеплення. У Міністерстві цифрової трансформації розповіли, які саме гаджети планують закупити.

Про це розповів заступник глави Мінцифри Олексій Вискуба, пише портал Dev.ua.

За його словами, наразі вже вивчають можливість процедури закупівлі. Зокрема, тривають переговори із компанією Samsung та з українськими внутрішніми виробниками. Як варіант - можуть створити спеціальну модель на це замовлення.

Стосовно вартості смартфонів для пенсіонерів, то цінова стеля буде п'ять тисяч гривень. Проте, сподіваються закупити до чотирьох тисяч.

Серед вимог до виробників - NFC (Near Field Communication - технологія бездротового зв'язку для обміну даними на невеликій відстані). При цьому вимогу eSIM (вбудовану SIM-карту) поки прибрали, адже він суттєво підвищить ціну.

Як пояснив заступник міністра, eSIM вирішив би багато проблем щодо прив'язки до конкретного абонента. У відомстві хочуть убезпечитися від передавання іншим особам смартфонів. Для цього Мінцифри з мобільними операторами знайшли інший спосіб.

"Точно забезпечимо те, щоб бабуся чи дідусь не змогли передати свій смартфон комусь іншому. СІМ-картка буде прив'язана, наприклад, до IMEI телефону та зареєстрована на паспорт. А номер стане одразу фінансовим номером, прив'язаним до паспорту для мінімізації шахрайства", - зазначив Олексій Вискуба.

Також оператори зв'язку пропонують встановити спеціальну програму для контролю за незмінністю користування пристроєм, додав посадовець.

Нагадаємо, в Україні платитимуть за смерть та ускладнення після вакцинації від ковіду.